Otthon

A pezsgős pohár maradandó eleganciája

A pezsgős pohár maradandó eleganciája

Az ünnepélyes események tökéletes társa egy minőségi pezsgő. A különleges, habzó ital fogyasztásához jellegzetes szokások és hangulatok társulnak, amik igazán felejthetetlenné teszik a pillanatot. Az ital minősége ugyan nem változik attól, hogy sörös korsóból isszuk-e vagy egy elegáns pohárból, de az élmény részét képezik a megfelelő kiegészítők.

A pezsgős pohár mindezek közül az egyik legfontosabb. Elegáns, minden esetben talpas, legtöbbször kecsesen vékony kristály pohárról beszélünk. Szintén népszerű a felül kicsit kiszélesedő, tulipánra emlékeztető forma. A boros poharak esetében általában az egyszerű, dekor nélküli vagy kevésbé dekorált kivitelt ajánljuk, ahol a bor tulajdonságai könnyebben vizsgálhatóak és érzékelhetőek. A pezsgős poharaknál viszont a csiszolt vagy gravírozott kristály poharak lehetnek a legmegfelelőbbek. A pezsgős pohárral mindig koccintunk is, így az ünnepi csengése is fontos a pohárnak. Egy kristály pohárban ebben a tekintetben sem kell soha csalódnunk.

Ha bizonytalanok vagyunk a választásban, érdemes felkeresni a Black Crystal webáruházát, ami az egyik legnagyobb választékkal rendelkezik hazánkban. Vásárolhatunk is innen, de pusztán a formák, kivitelek, díszítések kapcsán is inspirálódhatunk, hogy milyen poharat szeretnénk. A pezsgős poharak mellett más kristály termékek (vázák, kancsók, tálak, bonbonierek, boros és vizes poharak) között is válogathatunk. Népszerűek és elegánsak a kristály whiskys és pálinkás poharak is.

A csiszolt vagy gravírozott kristály kiváló ajándék is lehet romantikus alkalmak vagy esküvők során éppúgy, mint egy vadászat vagy családi összejövetel apropójaként. Szépségük mellett olyan használati tárgyakat ajándékozhatunk, amik minden alkalommal emelik az esemény fényét és kellemes emléket idéznek fel. A jó minőségű kristály tárgyak gyakran öröklődnek akár generációkon keresztül is a családban. A kristály pezsgős pohár ráadásul soha nem megy ki a divatból, a díszítések stílusa változik, de eleganciája és értéke állandó marad évtizedeken keresztül. Kiemelkedő alkalomhoz választhatunk egyedi gravírozást is.