Egészség

Hogyan zajlik egy Infrashape edzés?

Hogyan zajlik egy Infrashape edzés?

Egyre többet hallani az Infrashape vagy Infratrainer edzésről, de hogyan is zajlik egy ilyen, mire kell számítani, mire érdemes készülni? Ennek jártunk utána.

Először is: nem csodaszerről van szó, nem fogyasztó kapszula vagy mozgás nélkül hatékonynak beállított módszerről. Az edzés itt valóban fárasztó testmozgás, a különbség abban mutatkozik meg, hogy adott idő és mozgás alatt mennyi kalóriát égetünk el. Az egész országban vannak már a módszert alkalmazó szalonok, az Infrashape Budapest legtöbb helyéről a zuglói Infrasalon felkeresésével érhető el.

Az edzés maga rövid, 30 perc. Leginkább egy fekvő helyzetben történő szobabiciklizéshez hasonlítható, ahol felső testünk szabadon van, míg lábaink és derekunk egy zárt edzőgépben, ami infra fénnyel melegít minket. A fekvő helyzet a gerinc kímélése miatt fontos, míg az infra melege megsokszorozza az általunk elvégzett edzésmunka hatékonyságát. Ugyanannyi idő alatt több kalóriát égetünk el.

A feszes bőr eléréséhez az edzés alatt krémeket is használhatunk, de természetesen e nélkül is nekiállhatunk. Mindenképpen érdemes arra készülnünk, hogy az edzés alatt izzadni fogunk. Az egész módszer nagyon hasonló elven alapul, mint amit azok a futók alkalmaznak, akik nyári melegben is pulóverben futnak, de nem elhanyagolható különbség, hogy itt nem kaphatunk hőgutát, nem terheljük ízületeinket és jóval rövidebb idő alatt érhetünk el eredményt.

Az edzés fontos eleme a kellő mennyiségű és minőségű folyadékpótlás. Készüljünk fel arra, hogy a rövid edzés alatt is kiszáradhatunk, ha nem pótoljuk megfelelő módon testünk folyadékveszteségét. Erre a legalkalmasabb a tiszta forrásvíz, amit az Infrasalonban igyen kapunk az edzéshez. Természetesen ha van bevált és megszokott sportitalunk, azt is használhatjuk.

Ugyan maga az edzés 30 perc, ami nem igényel hosszas bemelegítést, de az izzadás és folyadék veszteség miatt érdemes még egy negyed órát a pihenésre szánni az edzést követően, amikor a folyadékpótlás gyömbéres csalánteával történik . Az edzések eredményességét folyamatosan nyomon követhetjük egy applikációval, így visszacsatolást kaphatunk az elvégzett munka hatékonyságáról.