Autó

A legegyszerűbb és leggyorsabb autópálya matrica vásárlás

A legegyszerűbb és leggyorsabb autópálya matrica vásárlás

Az autópályák használatáért Európa legtöbb országában fizetnünk kell. A két legelterjedtebb módszer a fizetőkapuk és az azt kiegészítő használatarányos rendszerek valamint a jóval egyszerűbb, adott időre jogosultságot biztosító matricás rendszer. Magyarországon személyautóknak az úthasználat díja utóbbi rendszer alapján fizetendő. Az autópálya matrica vásárlás nem feltétlenül jelent fizikailag egy kiragasztható matrica vételét, rendszámtáblánk alapján online is regisztrálhatunk és jogosultságot szerezhetünk az úthálózat használatára. A kívánt időpont megadásával akár előre is kiválthatjuk a matricát, így az utazás pillanatában már nem kell ezzel külön törődnünk.

Az Evignet24 oldalán nem csak a vásárlást végezhetjük el, de ha nem emlékszünk biztosan, hogy korábban vásároltunk-e matricát, a rendszámtáblánk megadásával ellenőrizhetjük annak érvényességét. Sőt, ha véletlenül hibáztunk a vásárlás során és rossz adatokat adtunk meg, akkor 48 óra áll rendelkezésünkre a korrekcióra. Ez egy olyan többlet szolgáltatás, amit más online felületek vagy hagyományos bolti árusítóhelyek nem kínálnak.

Külföldi rendszámtáblájú autókra is van mód online vásárolni autópálya matricát. A személyautók mellett motorkerékpárok, utánfutók, kisbuszok és autóbuszok matricáit is megvásárolhatjuk. Választhatunk az egy hetes, a 10 napos és az éves autópálya matrica közül. Az éves matricák között az egész országra érvényes, vagy egy-egy vármegyére kiterjedő fajtát is választhatunk. Egyszerre azonban csak egy fajta matrica vásárolható, így ha két vármegyére szeretnénk matricát, azt két külön tranzakcióval tudjuk megvásárolni.

Az online vásárlás könnyű és gyors, nem kell sem sorban állni érte benzinkúton, sem sms-t küldenünk semmilyen telefonszámra. A matricát ezután e-mailben kapjuk meg. Miután a vásárlás igazolása a rendszámtábla alapján történik, az igazolás kinyomtatására nincsen szükség. A szolgáltatás jelenleg magyar autópályákra érhető el, de a közeljövőben más európai országok matricáit is megvásárolhatjuk a magyar nyelvű felületen keresztül.