Egészség

Mi az Aviva torna, mire jó és kinek ajánlott?

Mi az Aviva torna, mire jó és kinek ajánlott?

Mi az Aviva torna?

Az Aviva torna a hasi vérbőséget növelő mozdulatsor, ami az egészség megőrzését és már kialakult betegségek enyhítését szolgálja. A torna 18 gyakorlatból áll, amik speciálisan az alhasi szervekre, a női nemi szervekre, húgyúti szervekre hatnak. Az Aviva torna a hormonális problémák leküzdésében is segítséget nyújt.

Mire jó?

A tornát elsősorban nőgyógyászati problémák megelőzésére és kezelésére ajánlják, mint az orvosi kezelések kiegészítőjét. Segítséget nyújthat a meddőség és a vetélés ellen, eredményes lehet a PCOs, az endometriózis, nemi szerveket érintő ciszta, a menstruációs görcsök vagy a pajzsmirigy problémák enyhítésében. A torna segíthet az inkontinencia kellemetlen tüneteinek megszüntetésében.

A tornának nincsenek mellékhatásai, ugyanakkor a jobb közérzet, a nőiség egészségesebb megélése segít a mindennapok nehézségeivel való szembenézés során is. A torna kiváló módszer a stressz oldására és segítő kezet nyújt a depressziós időszakokban is.

Kinek ajánlott?

Elsősorban – bár nem kizárólagosan – nőknek. A torna végigkísérheti a nők életét segítve őket egészségük megőrzésében. Három életszakaszban különösen ajánlott a gyakorlatsor rendszeres végzése: terhességet megelőzően és a várandósság alatt, a szülés után és a változó korban. A módszert gyakorló nők kiegyensúlyozottabbak, egészségesebbek.

Férfiaknak is érdemes kipróbálni?

Bár a tornát elsősorban nőknek fejlesztették, az a férfiak számára is hasznos lehet. Segíthet a prosztata egészségének megőrzésében és a spermák életképesebbé tételében is.

Hogyan lehet megtanulni?

Az Aviva gyakorlatsor különlegessége, hogy lépései egy rövid, 4 órás tanfolyam során elsajátíthatóak, majd azok otthon gyakorolhatóak. A mozdulatok, torna elemek pontos és precíz bemutatása mellett életmódtanácsokkal is segíti a szervező a jelentkezőket. Az egyéni vagy csoportos alkalmak időpontja a Női Módszer weboldalán tekinthetőek meg, ahol jelentkezni is lehet a workshopokra. Választhatunk személyes, vagy online alkalmak között is.