Autó

Az autómentés, ami akkor is hasznos, ha senki nem szeretné igénybe venni

Az autómentés, ami akkor is hasznos, ha senki nem szeretné igénybe venni

Az autómentés olyan mint az fogorvoshoz menés: senki sem szeretné, de szükség lehet rá, amikor pedig szükség van rá, fontos, hogy jó minőségben és minél gyorsabban elérjük. A példa még abból a szempontból is áll, hogy gondosan karbantartott autók ritkábban hagynak minket az út szélén, pont úgy, mint ahogyan a szájápolás megóvhat a kellemetlen beavatkozásoktól. Ugyanakkor balesetek vagy nem várt események akkor is bekövetkezhetnek, ha mindent elkövetünk elkerülésük érdekében.

Az autómentés egy országosan elérhető szolgáltatás, amit gyakran kisvállalkozók kínálnak, így nehéz az adott helyzetben a legjobb megoldást megtalálni. Éppen ezért a jobb szolgáltatók partneri hálózatokba tömörülnek, nekünk csak elég lekérdezni az elérhető autómentők ajánlatait egy helyről. A mentés és autószállítás árak nem egységesek. Függnek a helyszíntől, az adott naptól, a konkrét feladattól és attól, hogy mennyire sürgősen kell elvégezni a szállítást. Éppen ezért nem árt előre végiggondolni, hogy mi alapján választunk: a gyors mentés költségesebb lesz, mint egy pár napon belül megvalósuló, ugyanakkor kérdéses, hogy az autó adott helyen veszélyt jelent-e vagy generál-e plusz költséget – például azzal, hogy a fizető parkoló díját térítjük. Az esetek többségében jobban járunk, ha minél előbb elszállításra kerül gépkocsink.

Nézzünk néhány példát, mikor lehet szükségünk a nem kívánt szolgáltatásra. Ha a jármű lerobbant és olyan helyen áll, ahol nem szabadna neki. Ilyenkor ugyan segíthet a sárga angyal, de nem mindig sikerül azonnal orvosolni a problémát. Baleset következtében az autó ideiglenesen vagy véglegesen mozgásképtelenné válhat, vagy közlekedése veszélyt jelenthet. Ezekben az esetekben biztosan trailerre lesz szükségünk. Szintén jó ötlet autómentőt hívni, ha pusztán elakadunk vagy a jeges úton az árokba csúszunk. Ilyenkor ugyan az autó üzemképes, de nem tud a forgalomba önerőből visszakerülni. Végül az is előfordulhat, hogy nincs mechanikai problémája járművünknek, de forgalmija vagy műszakija lejárt, így nem vehet részt szabályosan a közúti közlekedésben.