Szolgáltatás

A menyasszonyi ruha-díszítőelemek királynője: a masni

A menyasszonyi ruha-díszítőelemek királynője: a masni

A divat mindig is az egyediség és az önkifejezés egyik legfontosabb eszköze volt. Ugyanez vonatkozik a menyasszonyi ruha trendekre is. Az évek során számos fazon vált divatossá, majd időről időre eltűnt, de vannak olyan elemek, melyek rendíthetetlenül tartják a pozíciójukat a körforgás közepén. Ilyen időtálló menyasszonyi ruha-díszítőelem a masni.

A masni népszerűsége az 18. században indult el, amikor a férfiak és a nők egyaránt viselni kezdték a ruhájukon. Azóta a masni számos változáson ment keresztül és különböző stílusokban jelent meg, de mindig megőrizte báját ás vonzerejét, napjainkra elsősorban a hölgyek megjelenésén keresztül. Egy olyan díszítőelemről van szó ugyanis, ami hihetetlenül nőies és romantikus. A puha anyagokból, például selyemből vagy csipkéből készült masnik finom és bájos megjelenést kölcsönöznek viselőjük számára. A masni nem csupán az egyrészes menyasszonyi ruha központi szereplője lehet; megtalálhatjuk a felső részek, szoknyák, menyasszonyi kabátok, cipők, táskák, fátylak vagy hajdíszek legfőbb elemeként is.

A masni kapcsán elsősorban a mérettel szeretnek játszani a divattervezők, a 2023-as év egyik ismételten üdvözölt kiegészítője az ultradivatos, nyolcvanas-kilencvenes éveket megidéző, hatalmas méretű masni. Általában a menyasszonyi ruha derékrészén, főleg a háton elhelyezett masni élvez hatalmas figyelmet, és különleges, sikkes hatást biztosít a megjelenésben.

A nagy méretű kiegészítő ellensúlyozására általában letisztultabb szabásvonalakat és egyszerű anyaghasználatot alkalmaznak a divattervezők, hogy ne legyen túl sok a menyasszonyi ruha vizuális lecsengése. Ettől függetlenül nem csupán a minimalista esztétika kedvelői találják meg a számításaikat a masnik terén, mert a bohém menyasszonyi ruháktól kezdve a hercegnős fazonokig bezárólag egyaránt találunk olyan kifinomult darabokat, megyek tartalmazzák a romantikus és imádnivaló masnit.

Az Almássy Éva szalonban mindig megtaláljuk az aktuális és klasszikus trendeknek megfelelő menyasszonyi darabokat. Az esküvői ruhaszalon falai között azt érezhetjük, hogy a legfontosabb szempont a személyes stílusunk kihangsúlyozása, és ehhez mindvégig megkapjuk a lehető legszínvonalasabb támogatást.