Család

Társkereső személyekként vegyük előre az önbecsülés fontosságát

Társkereső személyekként vegyük előre az önbecsülés fontosságát

Az emberi önbecsülés törékeny. A társkereső folyamatokban átélt csalódások és a mérgező kapcsolatok könnyen megtépázhatják az önmagunkról alkotott képet, és megesik, hogy emiatt ismét csöbörből vödörbe kerülünk. Mit tehetünk olyankor, ha úgy érezzük, meg kell védenünk az önbecsülésünket?

Először is: legyünk tudatosak a szelektálásban. Nem mindenkivel passzolunk, és nem is kell mindenkivel passzolnunk. Az alacsony önbecsülést általában az erős szeretethiány, az elismerésre irányuló vágy, és a valakihez való tartozás iránti sóvárgás váltja ki. Akik alacsony önbecsüléssel küzdenek, gyakran szinte teljesen félreteszik a saját igényeiket és kívánságaikat pusztán azért, hogy partnerük kedvében járjanak. Az ilyen személyek gyakran kritizálják vagy hibáztatják magukat, sok esetben még olyankor is, amikor valójában nem ők tehetnek az adott negatív történésekről. Legyen prioritás az, hogy csak olyan emberekkel randevúzunk, akikkel egyezik a jövőképünk és az értékrendünk.

Fontos kiindulópont az is, hogy a társkereső profilunk teljes mértékben tükrözze azt, hogy kik vagyunk. Ne akarjunk másmilyennek látszani, mint akik valójában vagyunk. Azzal, hogy maradéktalanul felvállaljuk önmagunkat a társkereső profilunkban, egyfajta szűrőprogramot hozunk létre, amin csak azok jutnak át, akiket a profilképünkön túl is megfog a bemutatkozónk.

A társkereső profil hitelessége garantálja, hogy kevesebb eséllyel lépnek kapcsolatba velünk olyan emberek, akik nem ugyanazt keresik, mint mi. Az önbecsülés növelésének érdekében, miközben társat keresünk, szüntelenül gyakoroljuk az öngondoskodást. Szánjunk időt magunkra, töltsünk időt a barátainkkal, keressünk egy hobbit, amiben sikerélményünk és örömünk van. Ezekhez a dolgokhoz pedig akkor is ragaszkodjunk, ha már kapcsolatban élünk.

Ha párkereső oldalak révén ismerkedünk, az önbecsülésünk védelméről fokozottan kell gondoskodnunk. Gondoljunk itt az olyan tényezőkre, mint a megfogyatkozó üzenetek, miután valaki előtte még heves érdeklődést mutatott irántunk, vagy a tiszteletlen, sürgető kommunikáció – akár humorba burkolózva.

Adjuk meg másoknak a kizárólagos figyelmet és várjuk el mi is ezt cserébe. Húzzunk határokat, ha szükséges. Ha pedig szeretnénk elkerülni a fárasztó társkereső köröket, akkor bízzuk magunkat egy profi Exkluzív Társkereső Iroda szolgáltatásaira. A személyes közvetítés egyértelműen magasabb minőséget képvisel, mint amit a társkereső app-ok és weboldalak esetében megtapasztalhatunk.